Photography Ulrich Geimer

My world in pictures

   Past                                                                                                                              Ulrich 2camera 3 jaar

 

Mijn naam is Ulrich Geimer (geboren in Drunen, 1952; foto van toen klik hier) en woon in Loon op Zand. Fotografie oefen ik al uit vanaf mijn 14de. Maar de interesse begon waarschijnlijk al eerder, toen ik 3 jaar was. Zie foto “vroeger”.

Ik ben autodidact.

Het begon allemaal met zwart/wit op een Agfa Isoli en drukte de foto’s af met een zelf gemaakte vergroter, van hout en een oude lens van een camera en verrekijker.

Na een tijd kocht ik een andere camera, een Halina Paulette electric. Deze had zelfs een belichtingsmeter. Ook kocht ik een "echte" vergroter, eerst een "meteor", daarna een Durst M300 en werd lid van fotoclub Drunen.

Ook kwam ik in het bezit van een oude meetzoeker camera van Zeiss, een Contax IIIa , een erfstuk van mijn vader.

Later, tijdens mijn studie fysische techniek in Aken, woonde ik in Heerlen en was daar lid van fotoclub “Het Motief”. Hier paste ik ook het afdrukken in kleur toe. (Positief procedé van Cibachrome).

Na mijn studie keerde ik terug naar Brabant en kwam in Loon op Zand terecht (1983). Hier werd ik lid van “Fotoclub Boxtel”.

Na een aantal jaren lid te zijn stopte ik met de fotografie. De donkere kamer moest ingeruild worden voor een kinderkamer.

Vanaf 2002 heb ik de digitale fotoweg gevonden. Gebruikte eerst een Sony Cybershot F717 en nu een Sony Alpha 100 met een Carl Zeiss 16-80 lens.

Vanaf 2009 ben ik lid van Phodia, een fotogroep op internet geweest. Helaas is deze community begin 2015 zo goed als opgeheven door gebrek aan animo. 

Vanaf januari 2015 samen met een mede amateur fotograaf hier in Loon op Zand een fotoclub opgericht voor de Senioren vereniging (KBO). FGLoZ.  (Fotogroep Loon op Zand) Daarnaast geven wij ook aan deze vereniging van tijd tot tijd cursussen in fotobewerking.

Mijn voorkeur is abstracte- en architectuur fotografie. Verder ook landschappen, maar dan ook weer in een wat abstractere vorm. Vaak is dat dan het lijnenspel wat doorslaggevend is.

Maar anderzijds geloof ik dat alles wat ik kan zien fotomateriaal kan worden.

“Hij/zij die kan zien, kan foto’s maken. Maar, leren zien kan een tijdje duren”.

“Ik leer nog steeds…..”

 (Anonymous)

 

"Je krijgt ogen om te kijken, maar zien moet je leren" (UG)

 Today 

Met vriendelijke groeten,

 

Ulrich